Husbandry – Choice & Control

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Husbandry – Choice & Control

22. august 2020 @ 10:00 - 23. august 2020 @ 16:00

kr2000

Husbandry trening går ut på å lære dyr atferder som gjør daglig stell og håndtering mye lettere og bedre for alle parter involvert. Denne typen trening er noe som ikke er veldig vanlig i hundeverden sett opp mot trening av eksotiske dyr. Når vi som hundeeiere tar hunden til veterinæren for å ta røntgen eller hvis vi skal klippe klør osv. er det lett for at vi bare holder hunden fast inntil det hele er over.

Det er ingen tvil om at dyr og individer som blir holdt fast mot sin vilje opplever stress!
Dette kurset lærer deg hvordan man kan trene på ubehagelige situasjoner/aktiviteter hvor hunden frivillig lar seg håndtere ved å gi den valg om når håndteringen skal starte og når den skal slutte!
Dette gjør at hunden ikke føler stress og velferden øker betraktelig.

​Man kan til og med trene på atferder til frivillig ta blodprøver, medisinering, behandling av skader, røntgen, ultralyd, etc.!

Temaer for kurset:
Kroppsspråk
Shaping (om kriterier etc.)
Target – i håndtering og som verktøy i annen trening
Håndtering & forstyrrelser
Forskjellige atferder som kan være nyttig til for eks.: Vise tenner, øyedråper, kloklipp, temperaturmåling mm
Hvordan lære hunden å takle ubehag
Choice & Controll
Gi hunden muligheten til å styre vanskelighetsgraden selv
Start og stopp ”knapp”

Organisering
Vekselsvis teori og praksis
I praksis jobber deltakerne i grupper på 2-3 stk.
Du vil da få en ypperlig mulighet til å se detaljer i andres trening som kan hjelpe deg mye i din egen trening.
Kurset går over en helg (lørdag og søndag) og vil ta for seg grunnleggende trening i frivillig kloklipp, av og på med utstyr, tannsjekk, øresjekk med mer.

Forkunnskaper for de som skal delta med hund:

Kurset passer for alle raser og aldre, men det er en fordel at hunden kan håndtarget.
Target er et nyttig redskap, så for å få mest ut av kurset er det lurt å ha dette innlært.
Ta med utstyr som kloklipper, børster, seler etc. som dere ønsker å trene på!

Dersom du ønsker hjelp til å trene håndtarget i forkant av kurset setter vi gjerne opp privattimer til dette. Kontakt oss da med skjemaet under, på mail til post@happyhundesenter.no eller via facebooksiden Happy Hundesenter

 

Det er også mulig å delta som observatør. Prisen er da kr 800,-.

Ønsker du  overnatting på våre hytter er det mulig for kr 250,- pr person pr natt.

 

Instruktør:

Jonas Riise Johansen

Jonas startet sin karriere innen hundetrening i forsvaret i 2010.
Jonas ble raskt interessert i søkssarbeid og har jobbet med forskjellige typer søksshunder de senere årene.

Han har jobbet i forskjellige forskningsprosjekter, et hvor målet var å bruke hunder for å oppdage korrosjon for olje- og gassindustrien og et annet hvor hunder ble trent til å detektere lungekreft, finansiert av Norsk forskningsråd.

Jonas ble i 2012 tilbudt en fast stilling ved Norwegian’s Peoples Aid – Global Training Center for Mine Detection Dogs i Bosnia og jobbet der litt over et år før han kom tilbake til Norge. Hos NPA-GTC trente han hunder til forskjellige formål, både søksshunder, patruljehunder og multi-purpose hunder.

I Norge begynte Jonas å jobbe som dyrepasser ved Akvariet i Bergen og ble etter kort tid assisterende hovedtrener for sjøpattedyrene.

Tilnærmingen til å håndtere og trene disse eksotiske dyrene appellerte virkelig til Jonas, og han gikk derfor i gang med å starte kurskonseptet  «Husbandry» for hunder og hundeeiere. Nå vil han spre denne kunnskapen for å redusere stress og frykt hos både hunder og hundeeiere!

 

Generelt
Hundeeier og innehaver av hund er selv ansvarlig for skader hunden kan påføre andre. Hundeier og innehaver er i henhold til lov (skl. § 1-5) uansett skyld fra sin side pliktig til å erstatte skade som dyret volder på person eller på klær eller andre vanlige bruksting mens noen har dem på seg. Eier og innehaver av hund eller ville dyr som holdes i fangenskap, plikter uansett skyld fra sin side å erstatte tingskade dyret volder. Hundeeier og innehaver må selv til enhver tid vurdere risikoen for skader hunden kan forvolde og må sørge for tilbørlig tilsyn og gjøre det som er rimelig for å forhindre skader. Dette gjelder også til enhver tid hvor hunden deltar i undervisning med andre deltakere. Hundeeier og innehaver bør tegne egen forsikring som dekker skader hunden kan forvolde på seg selv og andre. Happy Hundesenter fraskriver seg ethvert ansvar for skader hunden kan påføre seg selv eller andre.

Endringer
Happy Hundesenter tar forbehold om endringer i timeplanen.
Happy Hundesenter kan avlyse kurs dersom det er påmeldt for få deltakere.

Bindende påmelding
Ved kjøp av standardkurs og kurs kortere enn 6 uker er påmeldingen er bindende og gjelder for kurset du kjøper. Kursavgiften refunderes ikke.
Refusjon/ delvis refusjon av kursavgift gis kun ved fremlagt legeerklæring ved langvarig sykdom eller skade. Refusjon avregnes fra sykemeldingsdato, og sykemeldingen må leveres til Happy Hundesenter DA snarest etter sykemeldingsdato.
Ved forsinket påmelding eller kortere fravær grunnet sykdom, reiser eller liknende beregnes ikke fradrag i kursavgiften.

Faktura/Giro
Betalingsinfo blir enten tilsendt kunden i posten eller via den e-postadressen du har registrert deg med. Betalingsfrist er 14 dager fra bestillingsdato.

 

 

 

 

 

Detaljer

Start:
22. august 2020 @ 10:00
Slutt:
23. august 2020 @ 16:00
Kostnad:
kr2000

Sted

Happy Hundesenter
Abusdalsvegen 325 Evje 4737 + Google-kart
Telefon:
+47 917 10 659

Arrangør

Happy Hundesenter
E-post:
post@happyhundesenter.no

Klikk deg inn på hvert enkelt kurs for mer info.

I tillegg til kursene så har vi også muligheter for private kurs for enkeltpersoner, klubber eller treningsgrupper, så ønsker du, din klubb eller din treningsgruppe et helgekurs i nye og spennende omgivelser og kunnskapsrike instruktører, så ta kontakt med oss så skreddersyr vi opplegg ut fra deres ønsker.

Back to top